Clachán

24 juni 2018, 15:00 uur

Clachán betekent in het Iers zowel ‘saamhorigheid’ als ‘buurtschap met een eigen (muzikale) identiteit’. Clachán is opgericht in 2006.

Clachán is een ervaren Keltische folk band bestaande uit 6 muzikanten afkomstig uit de omgeving van Utrecht en Haarlem. De groep bestaat sinds 2006. De band treedt regelmatig op tijdens festivals, concerten, feesten en partijen. Clachán speelt vooral Keltische volksmuziek uit Ierland, Galicië, Bretagne en Schotland. Maar ook eigen nummers en uitstapjes naar andere landen worden niet geschuwd.

Recensie

Hun optreden was een hele belevenis. Een afwisselend repertoire zorgde voor grote (ritmische) betrokkenheid van de toeschouwers. Het werd een middag vol met prachtige muziek. Soms ingetogen dan weer indringend werd de, door Keltische cultuur geïnspireerde muziek, ten gehore gebracht. Wie bekend is met deze muziekstijl kent ongetwijfeld de ritmische accenten die de Bodhran en de indringende klanken die de Ullieann Pipes kunnen voortbrengen. Bij het zingen van hun liederen met de melancholieke teksten en ontroerende klanken van de violiste, was het publiek muisstil. Alle musici straalden bij het optreden zowel individueel als gezamenlijk een passie uit voor dit mooie genre. Wij werden een dankbaar publiek.

Tot slot een staand applaus met een mooie toegift vormden het einde van dit levendige concert, waar nog lang over is nagepraat. Voldaan ben ik na afloop naar huis gefietst met de vrolijke klanken van de whistles nog naklinkend in mijn oren.

Nog drie aanvullingen:

Vanwege het muzikale optreden vond hun Cd  “Those Dancing Days” gretig aftrek. Hun eigen geluidsman voelde “zijn” muzikanten heel goed aan. Hierdoor kwam hun muzikaliteit goed tot hun recht. De samenwerking tussen de leden van Clachán en de vrijwilligers van Podium Zeist, voor en tijdens het optreden, was erg plezierig.

We hebben ze gelukkig voor 2018 weer bereid gevonden om bij ons op te komen treden op zondagmiddag 24 juni 2018 om 15.00 uur.

Jos Bouvrie

Tickets: €10,-

 

Advertenties

Schraapstaal

23 september 2018, 15:00 uur

Tickets: €10,- (binnenkort verkrijgbaar)

Schraapstaal – met balfolk!

Wat een fantastische aftrap voor het Folkpodium Zeist: Schraapstaal komt bij ons spelen! Even lekker inkomen met een concert, vervolgens gaan de stoelen aan de kant en kunnen we ook dansen. 

BalkanLab

28 oktober 2018, 15:00 uur

Tickets: €10,- (binnenkort verkrijgbaar)

BalkanLab

BalkanLab is een band die in 2012 is ontstaan uit een masterclass onder leiding van Miso Petrovic, gitarist van de Mostar Sevdah Reunion. Na dit avontuur besloten ze samen verder te gaan, op zoek naar stijlen en invalshoeken die ze nog niet eerder onderzocht hadden.

De band bestaat uit zes ervaren  volksmuzikanten, elk met een ruime ervaring in het begeleiden van werelddans en het optreden op grote en kleine podia in binnen- en buitenland.

Na Miso hebben ze met Haytham Safia (o.a. No Blues) gewerkt aan een Sefardisch/Arabisch-Andalusisch programma en met Vasile Luca (o.a. Hora Mare) aan een Roemeens Roma programma. Met alle maestro’s spelen ze nu een concert, waarbij het voorprogramma bestaat uit een mix van alles wat ze tot nog toe hebben gedaan, aangevuld met nieuwe invloeden van de nieuwe (Mexicaanse) gitarist. Na de pauze spelen ze steeds samen met één van de drie meesters.

.

Towas

30 december 2018, 15:00 uur

Tickets: €10,- (binnenkort verkrijgbaar)

Tales of Woe and Sorrow

In de donkerste dagen van het jaar brengt Towas de mooiste verhalen van ellende en verdriet met het programma Tales of Woe and Sorrow.

Towas, dat is het duo Liedeke en Michiel. Ze spelen samen op de grens van traditioneel en origineel, van vertrouwd en vernieuwend, van duister en licht. Hun lage stemmen bezingen de moeilijke momenten van het leven, waarbij ze elkaar steunen met gitaar, fiddle en de versterking van een tweede stem.

Tales of Woe and Sorrow bestaat uit liederen uit alle hoeken van de Keltische diaspora. We vinden zowel moderne Schotse klassiekers als oude liederen van Ierse expats in Amerika, met af en toe een uitstapje naar de blues of naar de strafkoloniën in Australië. Vergeet de misère van vandaag en geniet van de schemer, met murder ballads, klaagzangen en wraakliederen, soms op verrassend opbeurende wijzen.

Blue Dew

27 januari 2019, 15:00

Tickets: binnenkort verkrijgbaar

Blue Dew – My Turn of Phrase

‘My Turn of Phrase’ is de nieuwe voorstelling van de folktheaterband Blue Dew; een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren (viool en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang) en John Beumer (bluesharp, bas en zang).

De mooiste liedjes van Pim Leutholff!

Pim Leutholff speelt al ruim dertig jaar gitaar en is al bijna net zo lang muzikant bij de theaterfolkband Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld van ‘typische Pim liedjes’. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt.

Hieruit heeft Pim voor de voorstelling “My Turn of Phrase” de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew, voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.. Het resultaat is een  intieme voorstelling met ruim twee keer drie kwartier luisterplezier dankzij het karakteristieke en bij het publiek geliefde stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, akoestische bas en mondharmonica.

Na de grote theatervoorstellingen van de afgelopen 15 jaar, gaat Blue Dew met My Turn of Phrase helemaal terug in de huiskamersfeer, omdat dit het mooiste past bij deze intieme voorstelling.

PR FOTO - Blue Dew - 'My Turn of Phrase'

Recensie

Holly Moors was bij de première in Boijl en schreef een recensie voor MOORS MAGAZINE: “De band is beter dan ooit en Leutholff koos niet alleen geweldige liedjes, hij zong ze ook nog eens bloedstollend goed.” Lees meer: Moors Magazine: Blue Dew – Première My Turn of Phrase

Meer informatie Blue Dew, My Turn of Phrase en concertagenda: www.bluedew.nl

Imbue

24 februari 2019, 15:00

Tickets binnenkort verkrijgbaar: €10,-

Zie, de wereld staat op het punt de oude Middeleeuwse muziek achter zich te laten en de nieuwe Renaissance muziek te verwelkomen. Hier vinden we Imbue. Op de rand van een nieuwe wereld spelen zij laat Middeleeuwse volksliederen en ook hoffelijke Renaissance stukken. De frivole blokfluit en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter, maar de melancholische viola da gamba, sprankelende bouzouki en dragende stem kunnen ook prachtige ballades brengen. Laat je meenemen naar de mystieke wereld van de oude muziek.

Imbue

Neem vast een kijkje op hun website: Imbue

Shisha Group

24 maart 2019, 15:00

Tickets binnenkort verkrijgbaar: €15,-

Shisha Group op het Folkpodium Zeist! Een spetterende ontmoeting van muzikale culturen, gebracht door eersteklas muzikanten, dat willen we niet missen.

Shisha Group is het nieuwe trio van Haytham Safia (Arabische u’d, zang), Janos Koolen
(mandoline, gitaar, piano) en Arthur Bont (drums, percussie). In de composities van Shisha Group botst de muzikale Arabische wereld met de westerse muziekcultuur en versmelt daarbij tot een niet eerder gehoord magisch klankbeeld. Er zijn geen grenzen, alleen liefde voor muziek. Reis over de wereld met Shisha Group en laat je verrassen door spannende muziekstukken, verhalende improvisaties en gevoelige zang.

De ervaren musici van dit trio hebben samengewerkt met NO Blues, Frédérique Spigt, Steam Power, Douwe Bob en Irena Filippova. Onlangs verscheen het eerste album van Shisha Group bij Continental Records.

Shisha Group

Recensie Jazznu: “De titelloze cd laat horen hoe je door de juiste vermenging van instrumenten, fascinerende resultaten kunt bereiken. En bovendien hoe die confusie de muziek kan laten reizen en daardoor diverse werelddelen kan bereiken. Je hoort Arabische muziek – niet alleen gekleurd door het gebruik van de ud – maar evenzeer Ierse volksmuziek, Oosteuropese zigeunerklanken, dansbare klezmer en improvisaties die ingenieus in gemakkelijk in het gehoor liggende liedfragmenten zijn vervlochten.”

Teaser (Youtube)

Kijk ook eens op www.shishagroup.nl